Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Uitgelekte Cijfers Prinsjesdag Zorgverzekering Opnieuw Flink Duurder

Uitgelekte cijfers Prinsjesdag: zorgverzekering opnieuw flink duurder

Premie stijgt in 2023 met gemiddeld 10 euro per maand

Volgens uitgelekte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stijgt de zorgverzekeringspremie volgend jaar met gemiddeld 10 euro per maand. Dat is een stuk meer dan de verwachte 5 euro per maand. De premie voor een basisverzekering komt daarmee uit op gemiddeld 125 euro per maand.

Redenen voor de stijging

Er zijn verschillende redenen voor de stijging van de zorgpremie. Ten eerste stijgen de kosten van zorgharder dan verwacht. Dit komt onder andere door de vergrijzing van de bevolking en de toenemende vraag naar zorg. Ten tweede heeft de overheid besloten om het eigen risico te verhogen van 385 euro naar 400 euro. Dit betekent dat verzekerden meer zelf moeten betalen voordat de verzekeraar de kosten vergoedt.

De stijging van de zorgpremie is een tegenvaller voor veel Nederlanders. De afgelopen jaren is de premie al flink gestegen. In 2013 was de gemiddelde premie nog 100 euro per maand. In 2023 zal de premie dus 25% hoger zijn dan 10 jaar geleden.

Het is nog onduidelijk hoe de zorgverzekeraars de premieverhoging gaan doorvoeren. Sommige verzekeraars zullen de premie in één keer verhogen, terwijl andere verzekeraars de verhoging zullen spreiden over meerdere jaren.

Wat kunnen verzekerden doen?

Verzekerden die willen besparen op hun zorgpremie kunnen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is verstandig om de verschillende zorgverzekeringen goed te vergelijken voordat je overstapt. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook op de dekking van de verzekering.

Verzekerden kunnen ook besparen op hun zorgpremie door het eigen risico te verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Het is echter belangrijk om goed na te denken over het eigen risico. Als je veel zorgkosten hebt, kan het zijn dat je beter af bent met een lager eigen risico.

Tot slot kunnen verzekerden besparen op hun zorgpremie door gebruik te maken van collectieve kortingen. Veel werkgevers bieden hun werknemers een collectieve zorgverzekering aan. Deze verzekeringen zijn vaak goedkoper dan individuele zorgverzekeringen.


Comments